۱۳۹۰ اسفند ۱۲, جمعه

شيرسلطان نوشيدني ها

٩٧درصد از افغانان کلسیم کافی دریافت نمی کنند و با وجود اینکه در زمینه تولید شیر از بعضي کشورهای منطقه بالاتر هستیم ولی سالانه مصرف شیر در کشور مان پایین است ... براي اولين بار در اول ژون سال 2001 میلادی رسما این روز به عنوان روز جهانی شیر اعلام شد؛ سازمان صحي جهانی تلاش کرد تا تمام مردم جهان به غذای سالم، کافی و باکیفیت دسترسی داشته باشند زيراشیر به تنهایی می تواند یک غذای کامل به حساب آید به دلیل آنکه حاوی 9 ماده مغذی لازم برای سالم و قوی نگه داشتن بدن انسان است ... شیر سرشار از انرژی، کاربوهیدرات، پروتئین، چربی، ویتامین و مواد معدنی است که مصرف آن برای رشد، افزایش قدرت و داشتن بدنی سالم در تمامی سنین ضروری است ... *زنان حامله روزانه به 3 كيلاس شیر نیاز دارند ------------------------------------------------- اندازه ضرورت روزانه شیر برای افراد مختلف متفاوت است ... مادران حامله روزانه به 3 كيلاس شیر کم چرب، اطفال یک تا 4 سال روزانه به 2 كيلاس شیر. کودکان 4 تا 10 سال روزانه به 2،5 كيلاس  . نوجوانان 11 تا 19 ساله روزانه به 3 كيلاس، همچنین بزرگسالان از سن 20 تا 100 سالگی روزانه به 2 كيلاس شیر کم چرب نیاز دارند ... بر خلاف شيرتازه شیر بسته بندی شده به دلیل اینکه برای تهیه آن نکات صحي رعایت شده است تفاوت هاي موادمغذي درخوددارد ...     سلطان نوشیدنی ها  اول ماه ژون روز جهانی شیر نامیده شده.شیر مایعی خوراکی است که توسط غدوات شيري پستانداران تولید می شود ... شیر غذای اصلی نوزاد پستانداران است که هنوز توانایی هضمي غذاهای گوناگون را ندارند ... انسان ها مانند دیگر پستانداران در دوران نوزادی از شیر مادر تغذیه می کنند ...  علا وه بر آن مردم مناطق گوناگون از شیر چهارپایان اهلی به ویژه گاو و دیگر حيوانات همچون گوسفند، بز و شتر استفاده می کنند ... از شیر برای تهیه لبنیات مانند ماست، پنیر، شیر خشک و بسیاری تركيب های دیگر استفاده می شود ... شیر دربرگیرنده مقادیر زیادی چربی اشباع شده و پروتئین، قندی به نام لاکتوز و انواع نمك هاي معدنی از جمله کلسیم و فسفر است ... سلامت عمومی یک جامعه ارتباط مستقیمی با میزان مصرف شیر در آن جامعه دارد ...  شیر حیوانات در آغاز دوران اهلی کردن به عنوان غذا استفاده می شود... شیر برخی پستانداران همچون گاو، بز، گوسفند، اسب و گاومیش برای مصرف انسان مناسب هستند ... البته شیر را باید قبل از مصرف بايد جوشانيد...   شاید بسیاری از مردم علاقه داشته باشند که بدانند شیر از زمان تولید تا زمان بسته بندی و رسیدن آن به دست مشتری چه مراحلی را طی می کند ،تفاوت های شیر استرلیزه و پاستوریزه همچنین برخی فواید مصرف شیر را بررسی می نماییم ... شیرخام بعد از ورود به کارخانه به بخش آزمایشگاه شیرخام انتقال داده می شود و در این بخش کلیه پارامترهایی که از نظر كيميايي و انتاني مد نظر است و استاندارد مشخص کرده تا کیفیت شیر از نظر میکروبی و كيميايي سنجش شود ابتدا بخش مقدماتی بر روی شیر انجام می گیرد و در واقع کنترل کیفی شیر صورت می گیرد و بعد از این آزمون های کیفی و تایید کیفیت شیر از نظر استاندارد  شیر به وارد يا بخش دریافت شیر انتقال داده می شود ... مهم ترین خواص شیر       کلسیم که نقش اساسی در تشكل و استحکاميت استخوان ها و سلامت دندان ها دارد، از مهم ترین ترکیبات موجود در شیر است ... فسفر که برای بسیاری از عكس العمل هاي بدن و فعال کردن آنزیم ها لازم است و در رشد و ترمیم عضلات دخالت دارد، در میان نمك هاي موجود در شیر حضور داشته و به غیر از آن، سودیم و پتاسیم که در تنظیم اسیدی و بازی بودن حجرات بدن نقش ایفا می کنند، با خوردن شیر دریافت می شوند ... اما مهم ترین خواص آن به قرار زیر است: * نوشیدن شیر در جلوكيري مشكلات ماهوارکه با نام سندرم پیش ازماهوارمعروف است، نقش به سزایی دارد ... این افراد باید بدانند که مصرف شیر می تواند این علايم را تسکین دهد ... * شیر برای داشتن ناخن ها، دندان ها و موهایی سالم تر لازم است ...  * مطالعات بسیاری نشان داده است که مصرف روزانه شیر به همراه میوه جات و سبزیجات، هم در بچه ها و هم در بزرگسالان باعث کاهش فشار خون بالا می شود ... اگر چه هنوز مکانیسم آن مشخص نیست، اما به نظر می رسد که کلسیم، پتاسیم، منیزیم و پروتئین شیر نقش مهمی در این زمینه داشته باشند ... * تحقیقات زیادی وجود دارد مبنی بر این که مصرف شیر و لبنیات، خطر امراض قلبی وعايي را کاهش می دهد ... مردانی که بیشتر از دیگران شیر مصرف می کنند، کمتر سردچار حملات قلبی می شوند ... همچنین مصرف شیر کم چرب به دلیل سرشار بودن از کلسیم اندازه  کلسترول بد را در خون کاهش داده و میزان کلسترول خوب را بالا می برد.     ولی پرسش اینجاست که باید چه لبنیاتی مصرف کرد، پرچرب یا کم چرب؟ مصرف شیر و لبنیات پرچرب برای اطفال  زیر 5 سال مفید دانسته ميشود ، بدن کودکان در این سن به کربوهیدرات ها، لاکتوز، پروتئین و چربی شیر نیاز دارد، به همین دلیل است که توصیه می شود این گروه سنی شیر و ماست را به طور کامل (پرچرب) دریافت کنند و حتی أطفال بالای سنین 5 سال تا 16 سال نیز اگر دچار پروزنی و اضافه وزن هستند، باید از لبنیات و شیر کم چرب استفاده کنند و در غیر این صورت آنها نیز می توانند کماکان شیر را به صورت کامل دریافت کنند ولی از 17، 18 سالگی به بعد شیر و لبنیات به صورت کم چرب دریافت شود (حتی افرادی که به ظاهر لاغر هستند) مگر در مواقعی که فرد واقعا لاغر و ضعیف باشد ... علت توصیه به مصرف کم چربی هاچربی شیر با کلسیم غذایی و از جمله کلسیم خود شیر، ترکیب انحلاليت را درست می کند به همین دلیل هم دسترسی بدن به کلسیم شیر را که خیلی ارزشمند است، کاهش می دهد ... اگر روزی یک لیتر لبنیات مصرف کنیم با خوردن شیر و ماست کم چرب (یک درصد) روزانه 25 گرم چربی کمتری را در طول روز دریافت خواهیم کرد که در طول یک ماه، میزان تفاوت دریافت چربی به 750 گرم چربی می رسد که این تفاوت می تواند چیزی بین 5/0 تا 8/0 کیلوگرم اضافه وزن را برای افراد ایجاد کند ادامه ...   

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر